6. ESEV SANAT FESTİVALİ BAŞKAN GÖKSU’YU AĞIRLADI

Bu yıl altıncısı düzenlenen ESEV Sanat Festivali, her yaştan vatandaşı sanatın farklı renkleriyle buluşturmaya devam ediyor. Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşen festivalin açılış programı, Türk Halk Müziği korosu konseri ve workshoplarla renkli anlara sahne oldu.

2023-2024 eğitim-öğretim sezonunu keyifli bir festivalle taçlandıran Esenler Belediyesi Sanat Evi  (ESEV), 7’den 70’e herkesi sanatla buluşturuyor. 8 Haziran’a kadar devam edecek festivalin açılış programı önceki gün Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun katılımıyla gerçekleşti. Filistin’de yaşanan insanlık dramının tema olarak ele alındığı programa AK Parti Esenler İlçe Başkanı Emrullah Erkuş, meclis üyeleri, eğitmenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever de katıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi önünde kurulan sahne ve el emeği ürünlerin sergilenip workshopların düzenlendiği stantlarının yer aldığı alan kısa sürede meraklıların ilgi odağı haline geldi. Festivalin açılış programı, ESEV öğrencilerinden oluşan Erdal Şahin yönetimindeki Türk Halk Müziği korosunun verdiği konserle başladı. Konserin ardından Filistin direnişinin sembolü “dabke” dansı gösterisiyle öğrenciler performanslarını sergiledi.

SANAT SOKAĞINI İNŞA EDECEĞİZ

Programda stantları ziyaret eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, ebru sanatının incelikleri hakkında bilgi alarak teknenin başına geçti. Programda konuşmalarını gerçekleştiren başkan Göksu, “İnsanı keşfetmeye başladığınızda ondan ne büyük cevherlerin çıkmaya başladığını görürsünüz. Esenler’de ESEV’imiz, sanat merkezimiz, bugüne kadar binlerce hatta on binlerce mezun verdi. Bu sene ESEV’imizde 76 farklı branşta kurs düzenlendi. 4 bin 300 mezun verdik ve bu her yıl devam ediyor. Bu eserlerin her birini yeni sanat sokağı projemizde kullanmak istiyoruz. Bir sanat sokağı organizasyonu yaparak hem bu ürünlerimizin sergilenmesini sağlayacak hem de yeni sanatkârlarımız için bir mekân inşa etmiş olacağız. ESEV de buradan doğdu ve bu şekilde devam edecek” dedi.

esenler 1

ÜZÜNTÜMÜZÜ SANATIMIZLA İFADE ETTİK

Başkan M. Tevfik Göksu, konuşmasında Gazze’de yaşanan soykırımlara da dikkat çekerek “Yıl sonu programımızda temel temamız Gazze. Dünya büyük bir insanlık sınavından geçiyor ve üzülerek ifade ediyorum ki dünya bu insanlık sınavında sınıfta kalıyor. Biz de yaşadığımız acıyı ve duyduğumuz üzüntüyü kendi sanatımızla, kendi kültürel kodlarımızla ifade etmeye çalıştık” diye konuştu. Göksu, program sonunda öğrencilere sertifikalarını takdim etti.

REPERTUVARIMIZDA FİLSİTİN’İ ANMAYA GAYRET ETTİK

ESEV eğitmenlerinden Türk Halk Müziği korosu şefi Erdal Şahin ise ”Bu festivalde özellikle bütün repertuvarımızı belirlerken Filistin’i anmaya gayret ettik. Sadece biz değil resim çizen, koreografi yapan arkadaşlarımız da aynı hassasiyeti gösterdi. Bunların hepsinde oradaki zulmü anlatmaya çalıştık. Oradaki masum çocukları anlatmaya çalıştık. Oradaki masum kadınları anlatmaya çalıştık. Oradaki Müslüman kardeşlerimizin çektiği sıkıntıları anlatmaya çalıştık. Bir yandan geleneksel müziğimizi anlatırken bir yandan da bu zulme karşı durmak için elimizden geleni yaptık” dedi.

KARDEŞLERİMİZİ EZGİLERİMİZLE ANDIK

Türk Halk Müziği korosunda şarkı söyleyen Emre Tabur da şunları kaydetti:

“Esenler’de Erdal hocamla birlikte güzel bir yolculuk yaptık. Buradan hocama ve Mehmet Tevfik Göksu’ya da verdiği hizmetten dolayı çok teşekkür ediyorum. Bugün çok güzel bir konser gerçekleştirdik. Kudüs’ü andık. Oradaki acı olayları yüreğimizde hissettik. Gazze’deki Müslüman kardeşlerimiz için ezgiler okuduk onları andık ve dualar ettik” şeklinde konuştu.

HAYATI SANATLA GÜZELLEŞTİRİYORUZ

Festivalde seramik standında öğrencilerle workshop etkinliği düzenleyen Recep Demirli, “Bu yıl ilgi geçen yıla oranla daha fazla. Her yıl üzerine bir şey katarak devam eden bir festival bu. Ne yaşarsak yaşayalım burada onları bir nebze olsun unutturuyoruz. Etkinliğimize ev hanımları da katıldı, çocuklar da. Hayat sanatla güzelleşiyor ve onlar da bunu deneyimliyor” dedi.

AKADEMİK DÜZEYDE EĞİTİMLER VERİYORUZ

7-14 yaş resim eğitmeni Gamze Kaya ise geçtiğimiz dönemi değerlendirerek “Çok verimli bir dönem geçirdik. Çocuklarla hem eğlendik, hem öğrendik. Güzel vakit geçirdik. Çocuklarla çalışmak çok ayrı. Onların kalplerine dokunmak, onlara bir şey öğretmek ve yapabildiklerini göstermek çok kıymetli benim açımdan. Yıl sonu eserlerimizi de sergileyeceğiz. ESEV’deki eğitmenler gerçekten çok özverili. Ücretsiz bir kurs olmasına rağmen öğrencilerin burayı ciddiye almalarını sağlıyorlar. Çoğu branşta akademik düzeyde eğitimler veriyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir