LİTROS SANAT ÜÇÜNCÜ SAYISIYLA SİZLERLE!
Kültür sanat yayıncılığına yeni bir soluk kazandıran Litros Sanat; röportaj, haber ve köşe yazılarıyla zenginleşen üçüncü sayısıyla okurun huzuruna çıktı.
Türkiye’nin dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat; edebiyattan tiyatroya, geziden gelenekli sanatlara kadar pek çok zengin içeriğin yer aldığı üçüncü sayısıyla okurla buluştu. Her hafta farklı bir dosya konusuyla okura dopdolu bir içerik sunan Litros Sanat, bu sayısında “Kutsala Hakaretin Sanatı Olmaz!” kapak sloganıyla Boğaziçi Üniversitesi’ndeki sergide yaşanan saygısızlığa dikkat çekiyor. Haberde edebiyatçı, şair ve gazeteci Beşir Ayvazoğlu, ebru sanatkârı Hikmet Barutçugil, karikatür sanatçısı ve yazar Hasan Aycın ile sinema ve tiyatro oyuncusu Ali Nuri Türkoğlu’nun görüşlerine yer veriliyor.
‘HATTATLARININ REİSİ’NİN SANAT SERÜVENİ
Litros Sanat’ın bu sayısında klasik hat sanatımızın yaşayan üstadı, ‘Hattatların Reisi’ Hasan Çelebi’nin portresine yer veriliyor. Yazıda Çelebi’nin çocukluk çağından başlayarak hat sanatıyla tanışma serüveni ve çalışma disiplini gözler önüne seriliyor. Bu sayıda ayrıca Orhan Veli’nin kardeşi Füruzan Yolyapan’ın tanıklığıyla Seray Şahinler tarafından kaleme alınan “Ağabeyim Orhan Veli” adlı kitabın röportajı bulunuyor. Yazıda ünlü şairin hiç bilmediğimiz yönleri ortaya konuyor. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Erdem Akakçe ile yapılmış bir röportajda ise salgın dönemiyle birlikte dijitale taşınan tiyatronun geleceği ele alınıyor.
Gazetenin bu sayısında İstanbul’un tarihi semtlerinden biri olan Eyüp Sultan’daki oyuncaklarıntarihine ışık tutuluyor.
Litros Sanat’ta tarihçi- yazar Ahmet Anapalı’nın gençlere hitaben kaleme aldığı “Sen Kimsin Genç Adam?” ile Hakan Güneri’nin “Tiyatro Yerli ve Milli Olur mu? başlığıyla okurla buluşan köşe yazıları okurun ilgisine sunuluyor.
PDF formatında litrossanat.com üzerinden indirilip okunabilen Litros Sanat, 2 haftada bir okurlarıyla buluşuyor.