LİTROS SANAT 81. SAYISIYLA YİNE DOPDOLU!

Zengin içeriği ile kültür sanat dünyasında iz bırakan Litros Sanat Gazetesi, 81. sayısıyla okurla buluştu. Gazete bu sayısında kapağa Yeşilçam’ın unutulmaz filmlerinin senaristi, mütefekkir Ayşe Şasa’yı taşıdı. Vefatının 10. yılında Şasa’yı yazarlar anlattı.

Türkiye’nin dijital kültür sanat gazetesi Litros Sanat, yeni sayısıyla okuru selamladı. Kültür-sanat yayıncılığına yeni bir soluk kazandıran gazete bu sayısında “Dervişhane Duruşun Temsilcisi Ayşe Şasa” başlıklı manşet haberiyle dopdolu bir içeriği okurun ilgisine sundu. Gazetenin manşetinde yer alan haberde Şasa’yı yazarlar Cihan Aktaş, Sadık Yalsızuçanlar, Suavi Kemal Yazgıç ve Manolya Gürocak anlattı.

BİENALLERİN TARİHİNE YOLCULUK

Gazetenin bu sayısında “Nereden Çıktı Bu Bienal?” başlıklı değerlendirme yazısıyla bienallerin tarihine ışık tutuluyor. Haberde Türkiye’nin ilk defa 1986 yılında Venedik Bienali’ne katıldığı anlatılarak bienallere ilişkin bilinmeyenler ortaya konuyor. Ayrıca bu sayıda 7 Ekim’den beri Gazze’de devam eden soykırımları konu alan Ayçin Kantoğlu röportajı yer alıyor. Katıldığı konferans ve panellerde “Gazze Gibiyim” diyen çevirmen Kantoğlu ile Filistin ve “İlahi Komedya” çevirisi detaylarıyla ele alınıyor. Doğal afetlerle ilgili bilinç oluşturmak için ortaya çıkan çiçeği burnunda oluşum “Başka Bir İstanbul Mümkün (BABİM)’in kuruluş hikâyesini konu alan röportaj da okurlara umut aşılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçı Adnan Karagülle de yaptığı ahşap oyuncaklara ilişkin soruları, kendisiyle yapılan röportajda yanıtlıyor.

KADİM MEDENİYETİN İZİ SÜRÜLÜYOR

81. sayıda şair Eray Sarıçam ile yapılmış bir röportaj da okurun ilgisine sunuyor. Bu sayıda “Zamanını Aşan Miras: İpek Yolu” sergisinde eseri bulunan sanatçılarla yapılmış bir dosya haber, kadim medeniyetin izini sanatla sürüyor. Bu sayıda “Müzik Gölge Gibi Hep Yanı Başımdaydı” başlıklı haberde film müziği bestecisi Ali Saran, “Oyunculuğu Basamak Olarak Kullanıyorlar” başlıklı haberle ise tiyatro ve dublaj sanatçısı Özlem Çakar Yalçınkaya tüm sorulara samimiyetle yanıt veriyor. Her sayıda olduğu gibi Kitaplık bölümü de zengin içeriğiyle okura farklı bir pencere aralıyor.

82. sayıya Ahmet Emre Bilgili, Handan Acar Yıldız, Özcan Ünlü ve Mehtap Altın ise köşe yazılarıyla katkı sunuyor.

Litros Sanat’ın 81. sayısını okumak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir