ESENLERLİLER HAFIZA 15 TEMMUZ MÜZESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Esenlerli vatandaşlar, 15 Temmuz hain darbe girişimini engellemek için göğsünü siper eden kahramanlarımızın eşyaları ve darbecilerin kullandığı mühimmatların sergilendiği `Hafıza 15 Temmuz Müzesi` ile `15 Temmuz Şehitler Makamı`nı ziyaret etti.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde, “Hafıza 15 Temmuz Müzesi” ziyareti düzenledi. Her yaştan Esenlerlinin katıldığı ziyaret için araçlar Esenler Dörtyol Meydanı’ndan hareket etti. Darbeye ilişkin pek çok görsel ve işitsel çalışmaların yer aldığı müzeyi ziyaret eden Esenlerliler, ilk dakikalardan itibaren duygu dolu anlar yaşadı. Şehitlerimiz için dua eden vatandaşlar, o kanlı geceyi bir kez daha hatırlayarak hain kalkışmayı unutmamaları gerektiğini kaydetti.

DARBELERE GEÇİT VERMEYECEĞİZ

Müzeyi ziyaret edenler arasında yer alan Dilek Aksu, “Bundan 8 yıl önce darbeye sokağa çıkarak direnmiştik. Çok şükür ki darbeciler kirli emellerine ulaşamadı. Hep bu müzeye gelmek istemiştim. Bugüne nasip oldu. Gerçekten çok duygulandım. O günleri tekrar yaşadım sanki. Şehitlerimizin eşyalarını görmek içimi inanılmaz burktu. Millet olarak darbelere geçit vermeyeceğimizi o gece tüm dünyaya gösterdik. Allah şehitlerimizin mekânını cennet eylesin. Herkes özellikle de gençlerimiz bu müzeyi görmeli” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir