15 TEMMUZ MİLLET BAHÇESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Türk askerine 1912 yılından bu yana hizmet veren Metris Kışlası’nın yerine inşa edilen 15 Temmuz Millet Bahçesi, vatandaşlarımızı gündelik hayatın stresinden uzaklaşmaya, doğa ile iç içe olmaya davet ediyor.

Esenler’in huzur ve keyif dolu anlarına şahitlik eden 15 Temmuz Millet Bahçesi, genç yaşlı herkesin gözde mekanı haline geliyor. Yeşillikler içinde ağaç ve kuş sesleriyle vakit geçirmeyi vadeden bahçe, piknikçilerin vazgeçilmezi oluyor.

15 TEMMUZ MİLLET BAHÇESİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Esenlerlileri yeşil alana ve huzura kavuşturan, aynı zamanda İstanbul’un en büyüğü olan 15 Temmuz Millet Bahçesi; kış saati uygulaması kapsamında Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftanın 6 günü, 06.00 – 23.30 saatleri arasında hizmet veriyor.

183 dönümlük alanda kurulan bahçemiz, misafirlerimizi daha iyi ağırlayabilmek amacıyla, Pazartesi günleri bakım, onarım ve dezenfeksiyon çalışmaları sebebiyle kapalı tutuluyor.

Meyve bahçesinden bisiklet yoluna; şifa bahçesinden tohum tanıtım ofisine kadar tam tamına 30 bölümden oluşan bahçe ziyaretçilerimizden tam not alıyor.

Saat 16.00’ya kadar hizmet veren Meyve Bahçesi bölümünde çeşit çeşit meyve ve sebzelerin yanı sıra Esenlerlilere tohumları tanıttığımız “Tohum Tanıtım Ofisi”, ada çayı, kekik, biberiye gibi şifalı bitkiler yetiştirdiğimiz “Tıbbi Bitkiler Bahçesi” yer alıyor. Ayrıca bahçe içinde çocukların güvenle ve keyifle oyun oynayabileceği alanlar ve kadınlarımızın çeşitli faaliyetlere katılabileceği “Hanımlar Konağı” da bulunuyor.

15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yer alan spor aletleri, bisiklet yolu, koşu parkuru ile sporu hayatınıza dahil etmek daha da kolaylaşıyor. Temiz hava eşliğinde spor yapmaya olanak tanıyan millet bahçemizin kapıları haftanın 6 günü tüm vatandaşlarımıza açık…

İçerisinde marketin de bulunduğu 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde mangal ve semaver kısıtlaması uygulanıyor.

15 TEMMUZ MİLLET BAHÇESİ’NİN İÇİNDE NELER VAR?

15 Temmuz Millet Bahçemiz içerisinde, 1450 metrekarelik çocuk oyun alanı ve yaklaşık 1719 metre uzunluğunda bisiklet yürüyüş ve koşu yolu bulunuyor.

15 Temmuz Millet Bahçesi; Gölet başta olmak üzere seyir terası, gül bahçesi, kütüphane, millet kıraathanesi, camii, emzirme odası/WC, piknik alanları, çocuk oyun alanı, etkinlik alanı, Şifa Evi, Şifa Bahçesi, spor aletleri alanı, Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi, kümes hayvanları, ağıl, bostan, meyve bahçesi, Tohum Tanıtım Ofisi, Tohum Sokağı, Tarım ve Hayvancılık Merkezi, tıbbi bitkiler bahçesi, Şule Yüksel Şenler Hanımlar Konağı, Esenler Gençlik Merkezi, bisiklet istasyonu, bisiklet yolu, yürüyüş parkuru, spor tesisleri, anıt araç, ESTİM İletişim Noktası, Nadir Kafe, okuma alanı, futbol-basketbol sahası ve otoparktan oluşuyor.

15 TEMMUZ MİLLET BAHÇESİ’NE NASIL GİDERİM?

15 Temmuz Millet Bahçesi’ne ücretsiz ring servis hizmetimiz başladı. Her gün Dörtyol Meydanı’ndan saat 09.00, 11.00, 14.00, 16.00 ve 18.00’de; 15 Temmuz Mahallesi’nden ise saat 08.00, 10.00, 12.00, 15.00 ve 17.00’de araçlarımız kalkacaktır. Servis güzergahı Dörtyol Meydanı, Sondurak, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nden geçerek 15 Temmuz Mahallesi’nde son bulacaktır.15 Temmuz Millet Bahçesi haftanın 6 günü saat 06.00 – 23.30 arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir