YAZ OKULLARI’NDA EĞİTİMDEN EĞLENCEYE HERŞEY VAR!

Esenler’de  ‘Yaz Okulu’ öğrencileri, limonata yapımından uçurtma şenliğine, piknikten acil durum eğitimine günlerini dolu dolu geçiriyor.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen yaz okulları, ilçenin 30 ayrı noktasında eğitimlerine devam ediyor. Öğrenciler, bir yandan öğrenirken eğlenceli oyunlar ve etkinliklerle yazın tadını çıkarıyor.

UÇURTMA UÇURDULAR, PİKNİK YAPTILAR

Mehmet Akif İnan Çocuk Etkinlik Merkezi’ndeki öğrenciler, öğretmenlerin düzenlediği uçurtma şenliğinde rengarenk uçurtmalarını sevinç ve heyecanla uçurdu. Diğer yandan bu merkezin 5 yaş grubu öğrencileri, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT)’nin düzenlediği eğitimde, afet durumlarında neler yapmaları gerektiğini uygulamalı olarak öğrendi. Yine aynı bilgi evinin İsmet Paşa İlkokulu’ndaki yaz okuluna devam eden öğrencileri de aileleriyle birlikte 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde piknik yaptı ve oyunlar oynayarak neşeli vakit geçirdi.

LİMONATA ŞENLİĞİYLE SERİNLEDİLER

Hacı Lütfiye Gürses Bilgi Evi’nin anaokulu ve yaz okulu grubu öğrencileri, yaz günlerinin en güzel etkinliği olarak limonata şenliği düzenledi ve su balonu hedef alma oyunu oynadı. Çocuklar katıldıkları etkinliklerle hem serinletici hem de eğlenceli oyunlar oynayarak keyifli bir gün geçirdi.

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), diğer bir afet eğitimini Cahit Zarifoğlu Bilgi ve Hikmet Evi’nde düzenledi. Yaz okuluna devam eden öğrenciler bu etkinlikle deprem, sel, doğal afet gibi acil durumlarda neler yapmaları gerektiğini öğrendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir