ESENLER BELEDİYESİ 2025 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ

Esenler Belediyesi’nin 2025 yılı tahmini bütçesi 7 milyar 450 milyon TL olarak Esenler Belediye Meclisi’nde kabul edildi. Bütçe sunumunda mecliste konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, pek çok ilçeye örnek olan kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kazanacağı müjdesini verdi,  kadın, çocuk ve gençlere yönelik yatırımların da artarak devam edeceğini söyledi.

Esenler Belediyesi’nin 2025 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nin 7. Seçim Yılı 1. Dönem Ekim ayı Meclisi, Esenler Belediyesi Başkanlık Binasında düzenlendi. Esenler Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Ahmet Bilal Kıymaz başkanlığında toplanan meclise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

SİYONİZM BİR HASTALIKTIR

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Türkiye ve dünyada yaşanan gelişmelere değinerek sözlerine başladı. Göksu, “Bu karanlık dünyada insanlık onurunun ayaklar altına alındığı, insanların hiçe sayıldığı müthiş bir insani krizle karşı karşıyayız. Sözlerime Siyonist İsrail’in yaptıklarını kınayarak başlamak istiyorum. Siyonizm bir hastalıktır. Tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Siyonistler sadece Müslümanların değil insanların da düşmanıdır. Yeryüzünde insanlık bu Siyonist katil sürüsünü mutlaka yenecektir. İsrail mutlaka yaşattıklarını yaşayacaktır. Bu meclisten bütün benliğimle Siyonist ve katil İsrail’i şiddetle kınıyor, şehitlerimize rahmet, yaralı olan bütün kardeşlerime acil şifalar diliyorum” dedi.

HALKIMIZIN YÜZDE 84.4’Ü HİZMETLERDEN MEMNUN

Esenler’de mekânın inşası konusunda büyük çalışmalar yaptıklarını kaydeden Göksu, “Artık Esenler, bütün mekânlarda kamu adına yapılması gerekenleri yaptı. Esenler’de 120 bin civarında öğrencimiz var. Esenler kendisine perspektif ortaya koyarken genç nüfusun varlığını dikkate alarak farklı kültürel alanları inşa etmekle yükümlüdür. Yapılan son ankette Esenler halkının yüzde 84.4 ü Esenler’in geliştiğini ve değiştiğini söylüyor. Bunun gerisi teferruattır. Biz kentsel dönüşüm çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. 2025 yılı sonunda 2 bin 500 dairenin dağıtımını yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

meclis 1

TÜRKİYE’NİN İLK ‘SIFIR SUÇ’ KAPASİTELİ ŞEHRİ OLACAĞIZ

Esenler’in huzurlu ve güvenli bir şehir olması için 1287 cadde ve sokağa yapay zekâ destekli kamera döşendiğini belirten Göksu, “Türkiye’nin ilk sıfır suç kapasiteli şehri Esenler olacak. Bunu şu anda belediye olarak biz yapıyoruz. Çayın 1, kahvenin 2 lira olduğu Eskafemiz’den de 2 haftada 82 bin vatandaşımız istifade etti. Eskafelerin sayısını çoğaltarak Yıldız Teknik Üniversitesi de dahil olmak üzere Esenler’in her bölgesine yayacağız. Gençlerimiz için en büyük gençlik kafesini yapacağız. Esenler’de eğitim yardımı anlamında 2025 yılında 30 milyon burs dağıtacağız. Çocuk Köyü ve Çocuk Teknoloji Köyü de çok yakın zamanda yapımına başlanacak. Kadınlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Esenler’e yaraşır nikah sarayı, Teknokent, engelliler sarayı ve çeşitli noktalarda millet bahçelerimizin yapımına başlayacağız” dedi.

ESENLER ÖZ KAYNAKLARINI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEK

2025 yılı bütçesinin yoğunluklu olarak personel ile gençlik, sanat ve spor merkezi gibi devasa işletme giderleri olduğunu söyleyen Göksu, şunları kaydetti:

“Esenler’de birkaç yıl sonra yeni yatırım alanları kalmayacak. Belediye giderleri sadece tamirat ve tadilattan ibaret olacak. Çünkü Esenler’de yapılması gereken çoğu şey yapıldı. İstanbul’da bütçe giderleri kaleminde sıfır faize sahip olan belediyeyiz. Esenler bütçesini, öz kaynaklarını büyütmeye devam edecek.”

2025 yılı tahmini bütçesi, Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin verdiği red oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir