TASAVVUFUN İNCELİKLERİ ESENLER’DE KONUŞULDU

Buhurizade Mustafa Itrî Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak düzenlenen “Tasavvuf Neşvesi”, ilk programında yazar Mehmet Safiyüddin Erhan’ı ağırladı. Erhan, tasavvufun inceliklerini anlatarak Mehmet Yüksel’in sorularını yanıtladı.

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından Buhurizade Mustafa Itrî Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak düzenlenen “Tasavvuf Neşvesi”, yazar Mehmet Safiyüddin Erhan’ı ağırladı. Erhan’ı ağırladı. Mehmet Yüksel’in moderatörlüğünde Yıldız Teknik Üniversitesi Otağ-ı Hümayun’da gerçekleşen programda Erhan arayışta olan gençlere de öğütler vererek İstanbul’daki velilere dikkat çekti.

NE ARADIĞIMIZI BİLMEMİZ LAZIM

Programda konuşan Erhan, “Dün bizim için leziz ve peşinden koştuğumuz bir şey yarın bizim için kaçarak uzaklaşacağımız bir şeyler olabilir. Bu âlem böyledir. Ben 5 yaşındaydım, 70 yaşına nasıl geldim anlamadım. Rüya gibi bir şeydi. Dolayısıyla bu bir anlık ömrü Allahsız geçirmemek lazım. Bunun için bize kolaylık olsun diye bir yoldaş edinmemiz lazım” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Musa Aleyhiselam büyük bir peygamberdi. Onda bile o arama ihtiyacını görüyoruz. Bizler de Hz. Musa gibi arayıp bulmak, kendimizi Cenab-ı Hakk’a karşı hazırlayacak bir dost edinmeliyiz. Cenab-ı Hakk bu kapıyı da aralamış. Cenab-ı hak’ın hakiki dostlarında tecessüs etmiş o ahlakı tanıyarak yürümeyi tercih edeceğiz. Allah var, dostları da var. Şüphesiz bize düşen kendimizi hazırlamak ve kendimize dost aramak. Türk coğrafyasında çok büyük veliler var. İstanbul’un  her mahallesinde bir veli var. Dolayısıyla Cenab-ı Hakkın şefkatine, merhametine kalplerimizi açmamız lazım. Bunları bize anlatacak hak dostları hala var. Bazen gençler geliyor; ‘Hangi kapıyı çalalım?’, ‘Nereye gidelim?’ diye. Ben de onlara klasikleri ve divanları öneriyorum. Arayışları güzel ama ne aradıklarını da bilmeleri lazım.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir