ESENLER BELEDİYESİ, ETİYOPYA HEYETİNİ AĞIRLADI

Esenler Belediyesi, uluslararası iş birliği ve deneyim paylaşımı çerçevesinde Etiyopya’dan gelen heyeti ağırladı. Heyet, belediyecilik alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek uygulama örnekleri hakkında bilgi aldı.

Etiyopyalı Belediye Başkanı Seada Kulu ve beraberindeki heyet Esenler Belediyesi’ni ziyaret ederek Kütüphane Müdürü Nuh Dursun Ozan’dan şehir planlaması, altyapı hizmetleri, sosyal projeler ve dijital belediyecilik hakkında bilgi aldı.

Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede Moyale şehri Belediye Başkanı Seada Kulu’ya TİKA ve UDEF’in Etiyopya’daki partneri yerel yardım kuruluşu olan Action for the Needy Dernek Başkanı Salihu Sultan ve ekibi de eşlik etti.

“ZİYARETİMİZ SORU İŞARETLERİMİZİ GİDERDİ”

Dr. Kadir Topbaş Kütüphanesi, çalışma sınıfları ve atölyeler, Adnan Büyükdeniz Dijital Kütüphanesi ve devam eden Bilim ve Uzay Şenliği’ni ziyaret eden heyet, Esenler Belediyesi’nin hizmet anlayışını ve projelerini yakından inceledi. Esenler’i ziyaret etmeseydik çalışmamız eksik kalacaktı diyen Başkan Kulu, ziyaretle ilgili memnuniyetini şöyle dile getirdi: “Esenler Belediyesi ziyaretimizi yapmadan önce eksik bir noktanın olduğunu hissediyorduk. Buraya gelerek kafamızdaki soru işaretlerini gidermiş olduk. Belediyecilik alanında yapmış olduğunuz bütün çalışmaları büyük bir heyecanla dinledik. Gerekli notları aldık ve kendi belediyemizde uygulanabilirliği açısından önemli bilgiler edindik. Şayet Esenler Belediyesi’ni ziyaret etmemiş olsaydık, Türkiye’de yaptığımız çalışmamızda büyük bir eksiklik ile ayrılmış olacaktık. Misafirperverlik ve ilginiz için öncelikle Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya teşekkür ederiz. Buradan edindiğimiz bilgiler ışığında kendi belediyemizde yapacağımız çalışmaları sizin de yerinde görmenizi çok isteriz’’ dedi.

İŞ BİRLİĞİMİZ GÜÇLENECEK

Esenler’de yürütülen projeler ve hizmet hakkında heyete sunum yaparak bilgi veren Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürü Nuh Dursun Ozan ziyaret hakkında şunları söyledi:

“Esenler Belediyesi olarak, bilgi ve tecrübelerimizi dünyanın farklı noktalarındaki yerel yönetimlerle paylaşmak ve onların gelişimine katkı sağlamak bizi mutlu ediyor. Bu ziyaretin, iki ülke arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğine inanıyoruz.’’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir