”TAYFA” YENİ DÖNEME BOMBA GİBİ BAŞLADI!

Esenler’in en iddialı gençlik organizasyonu Tayfa, yeni dönemine Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ın da katıldığı özel programla başladı.  

Esenler Belediyesi ve Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün imzaladığı protokol ile bu yıl 16 lisede aktif olarak uygulanmaya başlayan Tayfa projesi, yeni sezonunu açtı. Gençlerin bugünkü sosyal hayatlarında ve gelecekteki kariyerlerinde önemli rol oynayacak Tayfa’nın, yeni dönem buluşmasına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katıldı. Açılış programıyla birlikte Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün “Tayfa Buluşmaları” kapsamında 32 haftalık yeni dönem ‘Liderlik Eğitimleri’ başlayacak.

 “TAYFA, SİZE ÖMÜR BOYU REHBERLİK EDECEK TOPLUMSAL BİR SÖZLEŞMEDİR”

Tayfa yeni dönem buluşmasında açılış konuşmasını yapan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Her şey bilinmek içindir. Hayatımızda her şeyi bilmek ve bilinmek üzere inşa edilen bir hayat öğretisiyle karşı karşıyayız. İnsanı hayatta bırakmayan bazı kimlikler ve ömrü boyu takip edecek isimler vardır. Bunlardan bir tanesi, mezun olacağınız okuldur. İşte Esenler’deki ‘Tayfa’ çalışmamız da sizi ömür boyu takip edecek. Bu, sizlere ömür boyu katkı sunacak ve rehberlik edecek çok önemli bir sosyal harekettir. Tayfa’nın ruhunda birlik, gayret, emek, vatan ve memleket vardır. Gençler, sizler bize Allah’ın emanetisiniz. Biz bu şehri yönetmeye talip olurken, aramızda imza atmadığımız çok önemli bir sözleşme yaptık. Geleceğinize, emin insanlar olarak sahip çıkacağız. Sizleri geleceğe taşıyacağımızın sözünü verdik. Bu imza, sadık kalmamız ve sadakat göstermemiz gereken bir imza. Ayağınızın altında köprü olmak varsa köprü olmaya, elinizden tutmak varsa elinizden tutmaya, yolda yürümek için yol arkadaşı olmaya hazırız. Yeter ki kendinize bir ideal çizin. Sizlere bu konuda her türlü desteği vermekle mükellefiz” ifadelerini kulandı.

“TAYFA PROJESİ BİZİ HEYECANLANDIRDI”

‘Tayfa nerede?’ diyerek Esenlerli gençlere seslenen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Tayfa demek ekip demektir. Hep beraber küreklere asılarak Esenler’de çok güzel işler yapacağız. Projeyi Başkan anlattığında gerçekten heyecanlandık. Öğrencilerimizin yüzündeki heyecanı da görüyoruz. Burada pırıl pırıl bir heyecan ve enerji var. Bir genci eğitimi dışında toplumla buluşturan en önemli aktivitelerden biri, böylesine sosyal yapıların içerisinde yer almaktır. Tayfa, aynı zamanda bir gücün parçasıdır. Gençlerin yaptığı bu çalışmalar bizim için çok kıymetli.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir