ENGELLİ GENÇLERE ”TEMSİLİ ASKERLİK UYGULAMASI”

Esenler Belediyesi, Engelliler Haftası’nda 5 engelli genci “Temsili Askerlik Uygulaması” kapsamında bir günlüğüne ‘Peygamber Ocağı’na gönderdi. Engelli askerler, Hasdal Askeri Kışlası’nda vatani görevlerini yapıp terhis belgelerini aldılar.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Esenler’de yaşayan 5 engelli genç, Hasdal Askeri Kışlası 6. Piyade Alayı’nda bir günlük “Temsili Askerlik” görevlerini yerine getirerek tezkere aldı. Kanun gereği silah altına alınmaları mümkün olmayan engellilerin, askerlik hizmetini sembolik olarak yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla Engelliler Haftası’nda düzenlenen “Temsili Askerlik” birçok engelliye ve ailesine büyük onur ve gurur yaşattı.

SİLAH TUTUP YEMİN ETTİLER

Eyüp’teki Hasdal Askeri Kışlası 6. Piyade Alayı’na gelen engelli Mehmetçikler ile ailelerinin heyecanları ve mutlulukları yüzlerinden okundu. Asker tıraşlarını olduktan sonra künyelerini alan askerler daha sonra heyecan içinde askeri üniformalarını giydiler. Komutanlar eşliğinde silahları yakından tanıyan ve kışlayı gezen askerler, selam verme ve nizami yürüyüş gibi askerliğin temel eğitimlerini aldılar. Komutanlarına asker selamı vermeyi de ihmâl etmeyen engelli askerler, aldıkları eğitimin ardından silah tuttular ve yemin ettiler. Askeri üniformaları içerisinde aileleriyle bol bol hatıra fotoğrafı çektiren askerlere, terhis belgesinin verilmesiyle tören sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir