ESENLER BELEDİYE MECLİSİ’NDE YENİ KARAR ALINDI!

Esenler Belediyesi’nin Eylül ayı son meclis toplantısında Havaalanı Mahallesi’nin ismi Atışalanı Mahallesi olarak değiştirildi.

Metris Kışlası içinde helikopterler için yapılan pistten dolayı Havaalanı olan mahallenin ismi, çeşitli karışıklıklara ve sıkıntılara yol açtığı için vatandaşlardan gelen değişiklik talebi, Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından Esenler Belediyesi Meclisi’ne sunuldu. Belediye Meclisi’nin Hukuk ve Temel Haklar Komisyonu, Kentsel Dönüşüm, Mesken, Altyapı ve Deprem Komisyonları da müdürlüğün ‘Havaalanı’ isminin ‘Atışalanı’ olarak değiştirilmesi teklifini uygun gördü. Yine kışla zamanında askerlerin atış talimgahı yaptıkları ve halk arasında bu bölgenin ‘Atışalanı’ olarak bilindiği gerçeğinden hareketle Esenler Belediye Meclisi de, mahallenin isminin, mevcut sınırları değişmeden ‘Atışalanı’ olarak değiştirilmesini oy birliği ile kabul etti.

Meclisteki oylamayı takip eden mahalle muhtarı Nejmettin Emirali, “Doğru bir karar. Mahalleyi bilmeyen vatandaş (Havaalanı Mahallesi’ne gideceğim) diyor. Taksici yanlışlıkla Havalimanına götürüyorlar. Çok karışıklıklara sebep oluyordu” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir