ESENLER BELEDİYESİ ”CAN” OLMAYA DEVAM EDİYOR

Esenler Belediyesi, kan bağışını desteklemek ve bağışçı sayısını artırmak için Kızılay’ın gönüllü kampanyasına destek oluyor. Gönüllü vatandaşlar, Esenler’in farklı noktalarında kurulan Kızılay çadırlarında kan bağışında bulunma fırsatı yakalıyor.

Esenler Belediyesi, ilçede kan bağışını desteklemek ve bağışçı sayısını artırmak için Kızılay’ın kampanyasına destek veriyor. Esenler’in farklı noktalarında kurulan çadırlara gelen vatandaşlar, sağlık ekiplerinin kontrolünde kan bağışında bulunuyor. Kan bağışının sürekli bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken sağlık ekipleri, sağlıklı bireyleri kan bağışında bulunmaya davet ediyor.

ACİL DEĞİL SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ

Kızılay sağlık ekibinden Mehmet Karaçay, Esenler halkının kan bağışı konusunda çok duyarlı olduğunu kaydederek  “Biz her zaman ‘Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaçtır’ deriz. Çünkü hastalarımız pek çok sebeple kana ihtiyaç duyuyor. 90 milyon nüfusa sahip bir ülkeyiz. Sağlık alanında da çok ileride olduğumuz için birçok ameliyat ve buna benzer tedaviler yapılıyor. Buralarda kana ihtiyaç duyuluyor. Kanı aldıktan sonra bunu 40 gün muhafaza edebiliyoruz. Sürdürülebilirliği bu anlamda önemli. Düzenli olarak kan vermek insan sağlığı için de çok önemli” ifadelerini kullandı.

CAN KURTARMAK İYİ HİSSETTİRİYOR

Düzenli olarak kan bağışında bulunduğunu söyleyen bağışçılardan Mustafa Taşçı, “Vatandaşlarımızın sağlığı için kan bağışı çok önemli. Can kurtarmak her zaman iyidir ve iyi hissettiriyor.  Ablam rahatsızlanmıştı ve o dönem kana ihtiyacı olmuştu. Kızılay o dönem bize yardımcı olmuştu. O yüzden kan verebilecek olan herkes mümkün mertebe kan vermeli. Gelsinler bağış yapsınlar, bir can kurtarsınlar. Bizim bunlara ihtiyacımız var” dedi.

Esenler’de kan bağışı çadırının kurulacağı yerler ise şöyle:

13 Eylül 2024: Turgut Reis Camii Önü

14 Eylül 2024: Esenler Dörtyol Meydanı

15 Eylül 2024: Esenler Dörtyol Meydanı – Turgut Reis Mahallesi

Her cumartesi ve pazar günü Esenler Dörtyol Meydanı’ndaki kan bağışı merkezinde kan bağışı faaliyetleri devam edecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir