ESENLER BELEDİYESİ’NDEN ”%100 HAYAT” PROJESİ DEVAM EDİYOR

Bugüne kadar 908 madde bağımlısı birey hayata tutundu.

Esenler Belediyesi geleceğin mimarı olan gençlerin yeniden hayata tutunmasını hedefleyen %100 Hayat projesi ile madde bağımlılığını yok edecek.

%100 Hayata Bağlan

Esenler genelindeki madde bağımlılarının başvurusuyla başlayan, tedavi ve rehabilite edilmeleri sonrasında meslek ve iş sahibi olmalarını hedefleyen %100 Hayat projesiyle kanayan bir yaraya parmak bastık. Bu proje sayesinde son yıllarda sayıları artan ve gündemden düşmeyen madde bağımlısı her yaştan bireylere yardımcı olduk. %100 Hayat projesi ile bir taraftan yüzlerce vatandaşımızın yeniden topluma kazandırılması sağlanırken, diğer taraftan da ilçemizdeki huzur ve güvenliğin sağlanmasına büyük katkı sunduk.

Proje ile madde bağımlısı bireylerin; yalnız bırakılmaması, geleceğe yeniden kazandırılması, hayata tutunabilmeleri ve toplumla kalıcı bir şekilde iletişim kurarak toplumsal hiyerarşi içerisinde yer alabilmelerini sağlamak için çalışıyoruz. Tedavi programlarını tamamlayan gençlerimizi, ESKAM aracılığıyla vasıflarına uygun işlere yerleştirerek hem işgücüne katkıda bulunmalarını hem de maddi ve manevi olarak hayata bağlanmalarını sağlamaya devam ediyoruz.

PROJE İLE HAYAT BULANLAR

2010 yılından bu yana faaliyette olan % 100 Hayat projesi kapsamında 908 farklı bağımlı ile görüşüldü.

Psikolojik Danışmanlık Birimimize başvuran bağımlı ve bağımlı yakınları ile ise toplamda 5050 psikolojik destek görüşmesi yapıldı.

ÖDÜLLÜ PROJE 

Gençleri yeniden hayata bağlayan %100 Hayat projesi etkin çalışmalarıyla “Yerel Yönetimler ve Gençlik” konulu proje yarışmasında birincilik, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen ve 409 projenin katıldığı yarışmada ise 2 ödül birden aldı.

Aralık 2011 yılında Antalya’da yapılan 7. Ulusal Alkol ve Madde Bağımlılığı Kongresi’nde “Yerel Yönetimlerde Yapılan Çalışmalar” kapsamında %100 Hayat projesinin sunumu katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Proje ile ilgili detaylı bilgi almak için Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü‘ne başvurabilir, 444 00 73-7326 dahili numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir