ESENLER’DE COŞKULU SÜNNET ŞÖLENİ

Esenler Belediyesi’nin 2009 yılında başlayan ‘Geleneksel Sünnet Şöleni’ bu yıl 14’üncü yılına girdi. Renkli görüntülere sahne olan şölende, bu yılla birlikte toplam 16 bin 500 çocuk sünnet oldu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da minikler kıyafetlerini Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun elinden aldı.

Esenler Belediyesi’nin bu yıl 14’üncüsü düzenlediği “Geleneksel Sünnet Şöleni” Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yapıldı. Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonda ekonomik durumu yetersiz, kimsesiz ve yardıma muhtaç ailelerden seçilen bin çocuk, Esenler Belediyesi tarafından anlaşmalı hastanelerde bir aylık süre içerisinde ücretsiz olarak sünnet edilecek. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun katılımıyla başlayan programa Esenlerliler yoğun ilgi gösterdi. Çocuklara sünnet kıyafetlerini dağıtan Göksu, bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

sünnet şöleni 2

“İNSAN HAYATINDA EN KIYMETLİ ŞEY ARKADAŞIDIR”

‘Esenler’in geleceği olan çocuklarınız, bizlere emanet’ diyerek konuşmasına başlayan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Bu sünnet töreni Esenler’in klasiği haline geldi. Ortalama her yıl bin evladımızı sünnet ettiriyoruz. Sünnetleri çadırlar kurarak değil hijyenik hastane ortamda yaptırıyoruz. Çünkü, çocuklarımızın her biri bizlere emanet. Bizler de bu emanete sahip çıkmak, büyütmek, korumak ve kollamakla mükellefiz. Esenler’in geleceği olan çocuklarınız bizlere bir emanet. Bugün, çocuklarımızın sünneti için buradasınız. Onların sünnet kıyafetlerini alacaksınız, sünnet ettireceksiniz. Allah çocuklarımıza hep güzel arkadaşlar, dostlar nasip etsin. İnsanın hayatında en kıymetli şey arkadaşıdır. Bütün çocuklarımıza aileleriyle huzur dolu bir ömür, güzel başarılar, ömürlerinde bereket, hayatlarında sağlık ve afiyet nasip etsin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir