ESENLER’DE ”DAHİ BİLGİ YARIŞMASI” DÜZENLENDİ

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünce düzenlenen SanaTatil Yaz Okulu, “Dahi Bilgi Yarışması” ile genç zihinleri bir araya getirdi. Türk-İslam bilginlerini öğrenme ve keşfetme fırsatı sunan yarışma, çocuklar ve gençler arasında büyük bir heyecana sahne oldu.

Esenler Belediyesi tarafından Doğu’nun bilim, sanat, edebiyat, felsefe ve mühendislik alanlarında önemli katkılarda bulunan düşünürleri ve bilim insanlarını genç nesillere tanıtmak amacıyla yürütülen “Doğu’nun Aklına Hâkim İnsanlar (DAHİ)”  projesi, bilgi yarışmasına ev sahipliği yaptı. SanaTatil Yaz Okulu tarafından düzenlenen  yarışma, çocukların ve gençlerin hem eğlenmelerini hem de bilgi dağarcıklarını geliştirmelerine olanak sağladı. Yarışma kuralları gereği 10-15 yaş aralığındaki katılımcılar, bireysel olarak mücadele ederek “Dahi” kartlarını doğru tahmin etmeye çalıştı. Yarışmanın sonunda en çok doğru cevabı veren yarışmacılar, akıllı saat, spor ayakkabı ve kablosuz kulaklık gibi ödüllerin sahibi oldu.

BİLGİLERİMİ ARKADAŞLARIMLA PAYLAŞACAĞIM

Yarışmaya katılan 13 yaşındaki Elif Yılmaz, “Bu yarışma sayesinde bir yandan eğlenirken bir yandan da Türk-İslam bilginleri hakkında çok şey öğrendim. Yarışma sırasında çok heyecanlandım ve öğrendiğim yeni bilgileri arkadaşlarımla paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Ayrıca ödüller de çok motive ediciydi. Esenler Belediyesi’ne bu fırsatı sundukları için çok teşekkür ederim” diyerek duygularını dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir