ESENLER’DE GENÇLİK GÜNLERİ BÖYLE GEÇTİ!

Esenler’de heyecan ve maceranın doruk yaptığı 3. Esenler Gençlik Günleri’nde gençler, kano sefasından paraşütle süzülmeye, su altı dünyasını keşiften, PES-FIFA Turnuvası’na ve motivasyon seminerlerine kadar birçok etkinlikte, dolu dolu 3 gün geçirdi.

Esenler Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü’nün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği ‘3. Esenler Gençlik Günleri’nde gençler, macera ve heyecan dolu 3 günde doyasıya eğlendi. 17-18-19 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen gençlik günlerine özel etkinliklerde gençler, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde kano ile gölette gezintiden Aktivite Merkezi’nde PES-FIFA Turnuvası’nda mücadeleye, Çatalca Ormanlı’da yamaç paraşütü heyecanından İzmir’de su altı dünyasına dalışa, yüzme, satranç, bowling gibi çeşitli spor turnuvalarından motivasyon ve spor söyleşilerine kadar birbirinden güzel onlarca etkinliğin tadını çıkardı.

GÖLETTE VENEDİK ESİNTİSİ

Esenler Gençlik Günleri için 15 Temmuz Millet Bahçesi Göleti’ne yerleştirilen kanolar ve deniz bisikletleri, Esenlerli gençlerin gözdesi haline geldi. Profesyonel eğitmenler eşliğinde kanoya binen ve gölet manzarasında kürek çekmeyi deneyimleyen katılımcılar, güzel manzara eşliğinde adeta kano sefası yaptı. Venedik esintileri hissettiren etkinlik, Esenler Gençlik Günleri boyunca devam etti.

PES – FIFA TURNUVASI’NDA KAZANANLARA ÖDÜL

Esenler Gençlik Günleri’nde yapılan diğer bir etkinlikte ise 64 genç, PES -FIFA turnuvasını kazanma heyecanı yaşadı. Etkinliğin ilk gününde 15 Temmuz Aktivite Merkezi’nde düzenlenen turnuvaya 16-29 yaş aralığında katılan gençler birincilik için birbiriyle mücadele etti. Katılımın ücretsiz olduğu turnuvada birinciliği kazanan Berkay Yılmaz 2.000TL, ikinci olan Deniz Orfa 1.000 TL hediye çeki kazandı.

ÇATALCA’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜ, İZMİR’DE BALIKLARLA YÜZME

3. Esenler Gençlik Günleri’ne özel Çatalca Ormanlı’da düzenlenen yamaç paraşütünde gençler, profesyonel eğitmenlerden uçuş tekniklerini öğrendikten sonra ekipmanları giyerek Çatalca’da falezlerin üzerinde unutulmaz bir yamaç paraşütü deneyimi gerçekleştirdi. Günübirlik gerçekleştirilen etkinlikte gençler hayatları boyunca unutamayacağı adrenalin dolu anılar biriktirdi.

Esenlerli gençler şehir dışındaki diğer etkinlik olan su altı dalışını ise konaklamalı olarak İzmir’de gerçekleştirdi. Profesyonel eğitmenlerden su altı dalış tekniklerini öğrenen gençler ekipmanları giydikten sonra İzmir’in en berrak koylarından birinde, balıklarla birlikte yüzme deneyimi yaşadı.

TURNUVALARDA DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Mehmet Öcalan Spor Komleksi’nde, “Erkekler” ve “Kızlar” kategorisinde farklı yaş grupları için yüzme turnuvası gerçekleştirildi. 117 kişinin katıldığı turnuva heyecanlı mücadelelere sahne olurken dereceye giren sporculara ödülleri takdim edildi.

Esenler Uzak Doğu dövüş sporlarında en başarılı ilçelerden biri olarak Esenler Gençlik Günleri’nde gerçekleştirdiği Wushu Şampiyonası’na 300’ü aşkın sporcu katıldı. Tribünlerin tıklım tıklım dolduğu şampiyonada rakiplerini eleyerek dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları verildi.

Aktivite Merkezi’nde Esenler Gençlik Günleri’ne özel düzenlenen Bowling Turnuvası’nda ise 64 kişi yarıştı. Teke tek eşleşmeler şeklinde gerçekleştirilen turnuvanın birincisine 2.000 TL, ikincisine ise 1.000 TL değerinde anlaşmalı mağazalarda geçerli hediye çeki verildi.

AYAK TENİSİNDE YATTARA SÜRPRİZİ

Üç kişilik takımların mücadele ettiği Ayak Tenisi Turnuvası’na 120 genç katıldı. Turnuvada en büyük sürprizi Trabzonspor’un efsanesi Yattara ve ekibi yaptı. Gençlerin rakip olarak Yattara’yı görünce büyük heyecan yaşadığı turnuvada birinci olan takıma 6 bin TL, ikinci takıma 4 bin TL, 3. takıma ise 2 bin TL değerinde hediye çeki verildi.

İstanbul Satranç Federasyonu ile ortaklaşa düzenlenen 19 Mayıs Satranç Turnuvası’nda ise 130 kişi yarıştı. Ailelerin de çocuklarının heyecanına ortak olduğu turnuva sessiz ama eşsiz mücadelelere tanık oldu. Dereceye giren sporcular bisiklet, tablet ve akıllı saat ödüllerinin sahibi oldu.

ÜNLÜ İSİMLERLE SÖYLEŞİLER

Galatasaraylı futbol yorumcusu Evren Göz ve ‘@TekYolFener’ hesabının yöneticisi Fenerbahçeli Yunus Emre Kaplan’ın katılımıyla gerçekleştirilen söyleşide Türk futbolunun güncel durumu konuşuldu. İkili, gençlerden gelen soruları da cevapladı.

Esenler Gençlik Günleri’nde ‘Motivasyon Konuşmaları’ kapsamında Gri Koç olarak da bilinen Gökhan Müftüoğlu, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nin çimenlerinde gençlerle buluştu. Müftüoğlu, 150 gencin katıldığı söyleşide, YKS öncesi öğrencilerin motivasyonu yükseltmek için önemli ipuçları verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir