ESENLER’DE ”İÇİNDEKİ GÜCÜ KEŞFET” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Esenler Belediyesi, kadınların bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak bir seminer dizisi düzenledi. Dört hafta boyunca süren “İçindeki Gücü Keşfet” program serisini başarıyla tamamlayan kadınlara katılım belgesi verildi.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Rahmet Eli Yetimler Derneği Psikososyal Destek Birimi ortaklığıyla kadınların kişisel gelişimlerine, duygusal farkındalıklarına, iyilik hallerinin güçlendirilmesine ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarına odaklanan “İçindeki Gücü Keşfet” programı düzenledi. Dört hafta boyunca devam eden program, katılımcılara kendilerini geliştirme ve güçlendirme fırsatı sundu. Her hafta farklı bir tema üzerinde yapılan program, kadınların bireysel gelişimlerine katkıda bulunacak şekilde özenle hazırlandı.

STRESLE BAŞA ÇIKMANIN EN ETKİLİ YOLU: MEDİTASYON

“İçindeki Gücü Keşfet” programının ilk haftasında Klinik Psikolog Şeyma Tayfur, ‘Duygusal Farkındalık ve Stres Yönetimi’ konuları üzerinde durdu. Tayfur, duygusal farkındalık egzersizleriyle katılımcıların, kendi duygularını daha iyi tanımasını ve anlamasını sağladı. Kadınlar, nefes teknikleri ve meditasyon uygulamaları sayesinde stresle başa çıkma yöntemlerini öğrenerek yaşamlarında uygulama fırsatı buldular.

POTANSİYELLERİNİ KEŞFETTİLER

Programın ikinci haftasında, ‘Kişisel Gelişim Seminerleri ve Atölye Çalışmaları’ düzenlendi. Psikolog Şeyma Tayfur önderliğinde; özsaygı, iletişim becerileri, zaman yönetimi, karar verme ve problem çözme konularında farkındalık çalışmaları yapıldı. Katılımcılar, bu konularda pratik bilgi ve teknikler öğrenerek kendi hayatlarında uygulama fırsatı buldular. Pratik atölye çalışmaları sayesinde de kendilerini daha iyi tanıma ve potansiyellerini keşfetme yolunda önemli adımlar attılar.

GRUP TERAPİSİ İLE DUYGUSAL AÇIDAN GÜÇLENDİLER

Seminerler serisinin üçüncü haftasında, duygusal destek grupları oluşturularak “Grup Terapisi” oturumları yapıldı. ‘Umut ve Mutluluk’ konuları üzerine yapılan grup toplantılarında katılımcılar duygularını karşılıklı olarak paylaştılar. Sanat aracılığıyla duygusal iyilik ve rahatlama sağlanmasını hedeflenen Tayfur, kadınların duygusal açıdan güçlenmelerine büyük katkıda bulundu. Grup terapisi, katılımcıların birbirleriyle derin bağlar kurmalarını ve duygusal destek alarak iyilik hallerinin düzenlenmesi sağladı.

SAĞLIKLI YAŞAM ALIŞKANLIKLARI KAZANDILAR

Psikolog Şeyma Tayfur, programın son haftasında beslenme, duygusal yeme, uyku hijyeni, fiziksel aktivite ve mental sağlık konularını işledi. Sağlıklı yaşam alışkanlıkları ve iyilik hakkında destekleyici bilgiler vererek, katılımcılara dengeli ve sağlıklı bir yaşam sürmeleri için önemli ipuçları sundu. Atölye çalışmalarıyla desteklenen hafta, kadınların sağlık konularında bilinçlenmelerine ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazanmalarına yardımcı oldu.

Dört hafta boyunca seminerlere katılım sağlayan kadınlara, yoğun ve verimli geçen program serisini başarıyla tamamladıklarını simgeleyen katılım belgeleri teslim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir