ESENLERLİ GENÇLER KAMPTA

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, gençlerle doğada buluştu. Sakarya’nın Karagöl ilçesinde gerçekleşen “Doğa Kampı ve Bushcraft Eğitimi” deneyimli doğa eğitmeni Faysal Sakuç’un rehberliğinde gerçekleşti.

Esenler Belediyesi, gençlerin doğada hayatta kalma becerilerini geliştirmek ve doğayla uyum içinde yaşamalarını sağlamak için “Doğa Kampı ve Bushcraft Eğitimi”ni hayata geçirdi. “Doğa Kampı ve Bushcraft Eğitimi” deneyimli doğa eğitmeni Faysal Sakuç’un katılımıyla Sakarya’nın Karagöl ilçesinde yapıldı. 30 gencin katılımıyla gerçekleşen eğitimde doğada haberleşme, doğada yön bulma (pusula dahil), ateş yakma teknikleri, bushcraft düzenekleri, ip bağlama teknikleri, çadır ve barınak düzenekleri ve tabiatın işaretlerini okuma ve değerlendirme gibi pek çok konuda gençlere bilgi verildi. Gençler doğanın kalbinde unutulmaz bir deneyim yaşadı.

PEK ÇOK SORUNUN YANITINI BULDUK

Eğitime katılan gençler, eğitimin çok verimli geçtiğini kaydederek Faysal Sakuç’un çok önemli bilgiler paylaştığını ve hayatları boyunca bu bilgilerin işlerine yarayacağını kaydetti. Gençler özellikle “Doğada nasıl hayatta kalınır? Bizleri bekleyen tehlikeler nelerdir? Hangi durumlarda neler yapmalıyız?” gibi pek çok sorunun yanıtını bulduklarını söyleyerek doğaya farklı bir gözle bakmaya başladıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir