ESENLERLİ MİNİKLERİN OKUL HEYECANI

Esenler’de 2024-2025 eğitim-öğretim yılı, düzenlenen coşkulu bir törenle başladı. Okulun ilk gününde sahneye çıkan minikler yeteneklerini sergiledi.

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen açılış töreni, Türk İsveç Kardeşlik İlkokulu’nda yapıldı. Törene Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kamil Ayata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı. Birbirinden eğlenceli gösteriler hazırlayan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. İlk gün heyecanını sahnede atan minikler,  açılış programının sonunda Özçakıcı, Ayata ve Sert ile birlikte ilk ders zilini çaldı.

“SİZLER ÜLKEMİZİN GELECEĞİSİNİZ”

Yeni eğitim öğretim yılının açılış programında konuşan Esenle Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kamil Ayata, “Her yıl olduğu gibi, bu yıl da hep birlikte ders başı yapıyoruz ve yeni eğitim öğretim sezonunu yine birlikte açıyoruz.  Bugün burada çocuklarımızın heyecanına, sevincine ortak oluyoruz. Çocuk, bir anne-baba için en değerli varlıktır. Ülke için ise gelecektir. Çocuk, aydınlık bir gelecek ve umut dolu yarınlar demektir. Onun için diyoruz ki; geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak, önce çocuklarımıza ve onların eğitimine sahip çıkmalıyız. Yavrularımızı, dünyadaki yaşıtlarıyla rekabet edebilecek seviyeye getirebilmek için milli ve manevi değerlerimiz çerçevesinde üstün bilgi ve donanımla kuşatmamız gerekiyor.  Çocuklarımızın eğitimi noktasında herkese, tepeden tırnağa büyük görevler düşüyor. Bizler de belediye olarak eğitim için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

GERİ DÖNÜŞÜMDEN 7,5 MİLYON DEFTER

Esenler Belediyesi’nin eğitim destekleri hakkında bilgi veren Ayata, şunları söyledi:

“Geçen hafta yeni okula başlayan tüm çocuklarımıza çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıttık. Bu hafta da her yıl olduğu gibi, tüm öğrencilerimizin defter ihtiyaçlarını karşılayacağız. Geri dönüşüm tesislerinde tamamen atıkların ayrıştırılmasından elde ettiğimiz gelirle, bu eğitim-öğretim yılında da öğrencilerimizin defterleri bizden olacak. Bu yıl, öğrencilere 500 bin defter daha vererek, geri dönüşümden elde ettiğimiz toplam defter sayısını 7,5 milyona ulaştırmış olacağız. Defter dağıtımını yarın gerçekleştireceğiz.”

 “İNSANLIKTAN YÜZ ALMIŞ BİR NESİL YETİŞTİRECEĞİZ”

‘Bu sabah Esenler’in cadde ve sokakları çok da renkliydi’ diyerek çocuklara seslenen Esenler Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, “ Yeni eğitim öğretim yılına coşkuyla başlıyoruz. Eğitim, kendi geleceğimizi inşa ettiğimiz ve hepimizin hayatını etkileyen bir süreçtir. Bu bakımdan, hep birlikte ortak bir irade ortaya koyarak çocuklarımızın çağın fırsatlarından en iyi şekilde yaralanması için gayret göstereceğiz. İnsanlıktan yüz almış bir nesil yetiştireceğiz. Çağın gerektiği her şeyi bilen, bilimi ve teknolojiyi kullanan; aynı zamanda vicdan ve akıl sahibi bir nesil yetiştireceğiz” ifadelerini kullandı.

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Feyzullah Sert de yaptığı konuşmada yeni eğitim – öğretim yılının tüm öğrenci, veli ve öğretmenler başta olmak üzere tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir