ESENLERLİLER METAVERSEDE YOLCULUĞA ÇIKIYOR

Esenler Belediyesi, teknolojinin son yeniliklerini kullanarak hayata geçirdiği projeleri vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor. “Metaverse Yolculuk” ile Esenlerliler, bu sanal âlemde üç boyutlu bir deneyim yaşama fırsatı yakalıyor.

Öncü ve yenilikçi çalışmalarıyla her dönem adından söz ettiren Esenler Belediyesi, metaverse dünyasının son yeniliklerini kullanarak hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Metaverse dünyasına katılan her yaştan Esenlerli, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde hazırlanan özel sınıfta, VR gözlüklerle kendilerini sanal gerçeklik yoluyla dijital bir evren içinde buluyor. Esenlerliler, bu yolla kutsal topraklar Mekke, Medine ile çağlar boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Çatalhöyük, Göbeklitepe’yi ziyaret etme fırsatı buluyor.

KABEYİ GÖRÜNCE ÇOK DUYGULANDIM

Metevarse yolculuğuyla Kabe’yi ziyaret eden Zeynep Sarıbaş VR gözlüklerle kutsal toprakları görmenin mutluluğunu yaşadığını söyleyerek“ Kabe’ye gitmek nasip olmadı ama metevarse ile birlikte gerçekten orada gibi hissettim. Kabe’yi görünce çok duygulandım. Esenler Belediyesi’ne bu güzel hizmetleri için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Göbeklitepe’yi metaverse ile keşfeden Ali Demir ise şunları kaydetti:

“Göbeklitepe, tarihin sıfır noktası. Uzun zamandır gitmek istiyordum ama işlerimin yoğunluğundan bu isteğimi gerçekleştiremedim. Çok gerçekçi bir yolculuktu. Metaversede gördükten sonra bir an önce gidip yerinde görme isteğim arttı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir