ESENLERLİLERE SAĞLIKLI BESLENME VE AKTİF YAŞAM TÜYOLARI

Esenler Belediyesi, kadınlara özel olarak düzenlediği “İyi Beslen, İyi Hisset!” semineriyle sağlıklı beslenme ve aktif yaşam konularında bilgiler verdi. Seminerde konuşan diyetisyen Saliha Bar, “Beslenme alışkanlıklarını kişisel yaşam tarzına ve sağlık durumuna göre ayarlamak önemlidir” dedi.

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Zekai Şengör Kadın Spor, Kültür ve Meslek Edindirme Merkezi’nde kadınlara özel bir seminer düzenledi. “İyi Beslen, İyi Hisset!” seminerinde diyetisyen Saliha Bar, katılımcılara sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemini anlattı. Ayrıca düzenli egzersiz yapmanın önemi ve porsiyon kontrolü ile ilgili önerilerde bulundu.

“SAĞLIKLI BESLENMEK, DÜZENLİ EGZERSİZ ALIŞKANLIĞI GETİRİR”

Diyetisyen Saliha Bar, sağlıklı beslenmenin temel prensiplerini anlatarak şunları söyledi:

“Sağlıklı beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri dengeli ve doğru miktarlarda almayı ifade eder. Bu beslenme tarzı, genel sağlık durumunu iyileştirir, hastalıkları önler ve yaşam kalitesini artırır. Sağlıklı beslenen bireyler, genellikle düzenli egzersiz yapma alışkanlığına da sahiptir. Egzersiz, metabolizmayı hızlandırarak enerji harcamasını artırır, kas sağlığını destekler ve stresi azaltır. Sağlıklı beslenmenin temel prensipleri arasında dengeli beslenme yer alır. Günlük enerji ihtiyacını karşılamak için protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler ve mineraller açısından zengin bir diyet tercih etmeliyiz. Sebze ve meyve tüketimi, vitamin, mineral ve lif bakımından zengindir. Ayrıca, tam tahıllar ve protein kaynakları da sağlıklı beslenmenin önemli bileşenleridir. Sağlıklı yağlar tercih etmeli, şeker ve tuz tüketimi ise minimumda tutmalıyız”

“PORSİYON KONTROLÜ KRONİK HASTALIK RİSKİNİ AZALTIR”

‘Porsiyon kontrolü de sağlıklı beslenmenin diğer önemli bir unsurudur’ diyen Bar, “Besinleri dengeli porsiyonlarda tüketmek, aşırı kalori alımını önler ve kilo yönetimine yardımcı olur. Bu şekilde beslenen bireylerde kronik hastalıkların riski azalırken, enerji seviyeleri artar ve genel yaşam kalitesi iyileşir. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları ve düzenli egzersiz yapma, uzun vadeli sağlık ve iyilik hali için kritik öneme sahiptir. Her bireyin ihtiyacı farklı olduğundan, beslenme alışkanlıklarını kişisel yaşam tarzına ve sağlık durumuna göre ayarlamak önemlidir” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir