ESEV’Lİ GENÇLER, TİYATRO SAHNESİNDE HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)’nde tiyatro eğitim alarak yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalayan kursiyerler, sahnede hünerlerini sergiledi. Tiyatro eğitmeni Burak Dur, “Burada çok farklı profilde öğrencilerimiz var. Bu çeşitlilik bizi sanat yoluyla birleştiriyor” dedi.

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)’de eğitim alarak sahneye adım atan kursiyerler, oynadıkları oyunlarla yeteneklerini sergiledi. 2023-2024 eğitim döneminin oldukça verimli geçtiğini kaydeden kursiyerler, tiyatronun kendilerine çok şey kattığını belirterek yeni dönemde de ESEV’i tercih edeceklerini söylediler. Farklı yaş ve meslekten çok sayıda tiyatroseverin uğrak yeri olan ESEV, yaz dönemi boyunca miniklere eğitimler vermeye devam edecek.

OYUNLARIMIZDA SALON DOLUYDU

ESEV tiyatro eğitmenlerinden Burak Dur, çok verimli bir ders dönemi geçirdiklerini söyleyerek “Eylül ayında mülakatlarımızı yaptık. Yaklaşık 40 öğrenciyle başladık ve 38 öğrenciyle seneyi tamamladık. Öğrencilerimize önce temel bir oyunculuk eğitimi verdik.  Onları tiyatroyla tanıştırdık. Bizim iki senelik bir eğitim programımız var. Öğrenciler temel eğitim aldıktan sonra küçük bir oyun oynuyorlar. İkinci sınıfta daha zor ve uzun sahneleri oynuyorlar. Normalde haftada bir gün görüşeceğimiz arkadaşlarımızla neredeyse haftanın her günü buluşmaya başladık. Çünkü tiyatro provasına ara verildiği zaman çabuk soğuyor. Bu nedenle nisan ve mayıs aylarında çok yoğun bir şekilde çalıştık. İlgi çok iyiydi. Oynadığımız iki oyun olan “Takıntılar” ve “Ah Şu Büyükler” de salon doluydu. Burada çok farklı profillerde öğrencilerimiz oldu. Bu çeşitlilik bizi sanat yoluyla birleştiriyor ve sanat yoluyla arkadaşlar kendilerini tanıyorlar” diye konuştu.

SAHNEYE AŞIK OLDUM

Bir kurumda müdür olarak çalışan ve tiyatro ile yolu ESEV’de kesişen Emrah Altekin, “ESEV’de üç yıldır eğitim alıyorum. İlk yıl başladığımızda sahne heyecanım inanılmazdı. Bu açıdan ‘Biz acaba bu işi yapabilir miyiz?’ tedirginliği söz konusuydu. O ilk yılın sonunda sergilediğimiz performans ile müthiş bir özgüven kazandık. Ardından sahneye aşık olma süreci başlıyor. Tiyatronun belli bir yaşı yok, bir ömür devam edecek bir şey olarak görüyorum tiyatroyu. Bu sanat bize diksiyon, hitabet, beden kontrolü gibi pek çok konuda katkı sundu. Genel anlamda tiyatro hayatın her alanından bir şeyler getirdiği için kişiye çok yönlü bir katkısı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLARLA UYUMUMUZ ÇOK İYİYDİ

Seneyi güzel bir oyunla kapatmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Sema Dilekçioğlu ise, “ESEV’de üçüncü yılım. Buradan önce drama kursuna katılmıştım. ESEV’de çok verimli bir süreç yaşadık. Bu dönemimiz de çok güzel geçti. Zaten tiyatro olunca iyi geçmemesi mümkün değil. Eğleniyoruz, oyunlar oynuyoruz. Seneyi böyle bir oyunla kapatmak da çok güzeldi. Bugün de ‘Takıntılar’ adlı oyunu sahneledik. Oyuncu arkadaşlarla uyumumuz çok güzeldi. ESEV’e gelmeye devam edeceğim” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir