ESGEV’LERDEN SEZON FİNALİ KAPANIŞI

ESGEV öğrencileri, yılsonu gösterisinde yeteneklerini sergilediler. Kapanış programına katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, annelere “Çocuk Köyü” müjdesi verdi.

Esenler Belediyesi Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evleri’nde yılsonu heyecanı yaşandı. 2023- 2024 eğitim öğretim yılının kapanış programı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Kudüs’te yaşanan insanlık dramına vurgu yapılan programda minikler hünerlerini sergilediler. Esenler Belediyesi Gençlik, Bilgi ve Hikmet Evleri öğrencileri ile ailelerinin katıldığı kapanış programı renkli görüntülere sahne oldu. Sahneye çıkarak meziyetlerini gösteren çocukların mutlulukları görülmeye değerdi.

GÖKSU’DAN ANNELERE “ÇOCUK KÖYLERİ” MÜJDESİ

‘Çocuklarımız ne olmak istiyorlarsa, varmak istedikleri menzilleri neyse o menzillerine ulaşmak için ayaklarının altına köprü olmaya hazırız’ diyerek annelere seslenen Göksu, çocuklar için hayata geçireceği yeni projesini şu sözlerle anlattı:

“Anneleri çok yakından ilgilendiren bir projemiz var. Yaklaşık 40 bin metre kare üzerine bir ‘Çocuk Köyü’ inşa ediyoruz. Bu çocuk köyünde anneler, çocuklarıyla doğanın kendisine sunmuş olduğu imkânları ve fırsatları görebilecek. İkinci bir çocuk köyünü de ‘Teknoköy’ şeklinde kuruyoruz. Bizim çocuklarımız insanlığın geleceğidir. Sadece bizim ailelerimiz ve şehirlerimiz için değil tüm insanlık için kıymetli. Şunu çok iyi biliyoruz ki Dünya’nın çivisi çıktı. Bu çiviyi yeniden yerine koyacak, adaleti, merhameti vicdanı insanlıkla onuruyla yeryüzüne haykıracak tek nesil bu toprakların çocukları olacaktır. Onun için de biz çocuklarımıza emek vermeyi en önemli tarihi görevimiz olarak görüyoruz. Sizler çocuklarınıza hangi hassasiyetle emek gösteriyorsanız biz de Esenler Belediyesi olarak aynı hassasiyetle çocuklarınızın geleceğini inşa etmek üzere çalışmalar yapıyoruz.”

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN”

“Çocuklarımız bizlere Allah’ın emanetidir” diyerek konuşmasına başlayan Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat ise, “Hedefimiz çocuklarımıza inancımızı, âhlak ve maneviyatı öğretmektir. Topluma, faydalı bir genç olarak katkı sağlamasıdır. Bilgi ve hikmet evlerimizle çocuklarımıza küçük yaştan itibaren arkadaşlığı, yardımlaşmayı, kibarlığı, temizliği, birlik ve beraberliği öğretmeye çalışıyoruz. Bunu güzel bir dil ile yapmaya, doğru yönlendirmeye özen gösteriyoruz. Bu konuda hep birlikte hareket etmeliyiz ki ülkemiz yaşanabilir bir ülke olarak kalmaya devam edebilsin” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir