ESKAT EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), Esenler Belediye Başkanlığı sorumluluğunda bulunan binaların tümünde Tahliye ve Yangın Tatbikatı yaptı.

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bağlı Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), olası bir depreme ve yangına karşı belediye personeli bilinçlendirmek amacıyla, Esenler Belediye Başkanlığı sorumluluğunda bulunan binaların tümünde Tahliye ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesi personele; ESKAT eğitmenleri tarafından afet bilinci, toplanma alanları, psikolog destek ekipleri, afet çantasının hazırlanması ve tahliye konularında bilgi verildi. Daha sonra tahliye aşamasına geçildi. İlk siren sesi ile birlikte binada bulunanlar masaların altına veya yanına Çök – Kapan – Tutun hareketini yaptılar, ikinci siren sesinin duyulmasının ardından çalışanlar 2 dakika gibi kısa bir sürede binayı terk ederek toplanma alanına intikal ettiler. İkinci aşamada ise yangınlar hakkında bilgi verilerek, yangın tüpünün kullanımı ve olası bir tehlike anında yaralı taşıma teknikleri anlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir