ESKAT’TAN ÖĞRENCİLERE KAPSAMLI AFET EĞİTİMİ

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT), Kemer İlköğretim Okulu öğrencilerine kapsamlı bir afet eğitimi düzenledi. Bu eğitimde, arama kurtarma aracında bulunan malzemelerden deprem konteynerlerine kadar birçok konuda bilgi verildi. Eğitim sonrasında minik öğrenciler katılım belgesi aldılar.

Esenler Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren ESKAT, olası afetlere karşı öğrencileri bilinçlendirmek ve afet öncesi, sırası ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla kapsamlı bir afet eğitimi gerçekleştirdi. Kemer İlköğretim Okulu’nda bulunan 30 öğrenciye ilk olarak 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde yer alan deprem konteynerleri ve toplanma alanları tanıtıldı. Afet Yönetim Binası’nda yer alan ESKAT deposundaki malzemeler tek tek anlatıldı. ESKAT binasında bulunan kamp alanının tanıtılmasının ardından, güvenlik şeritlerinin çekilmesi uygulamalı olarak gösterildi.

EĞİTİM SONRASI TATBİKAT

Arama kurtarma aracının ve malzemelerinin tanıtılmasının ardından, Sivil Savunma Uzmanı Nihat Duman tarafından “Afet Bilinci ve Farkındalık Eğitimi” verildi. Bu eğitimde, afet bilinci, toplanma alanları, psikolog destek ekipleri, afet çantasının hazırlanması ve tahliye konuları ele alındı. Eğitim sonrası, tahliye aşamasına geçildi. İlk siren sesi ile birlikte binada bulunanlar masaların altına veya yanına “Çök – Kapan – Tutun” hareketini yaptı. İkinci siren sesinin ardından öğrenciler, kısa bir sürede binayı terk ederek toplanma alanına yöneldiler.

Eğitim, Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin Adıyaman’da gerçekleştirdiği arama kurtarma çalışmaları sırasında yaşanan mucizelere tanıklık eden anlardan oluşan mini bir fotoğraf sergisinin ziyaretiyle sona erdi. Kapsamlı afet eğitimine katılan öğrencilere katılım belgesi verildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir