GELECEĞİN YAZILIMCILARI ESENLER’DE EĞİTİM GÖRÜYOR

Esenler Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü, genç yazılımcıları yetiştirmeye devam ediyor. Gençlere istihdam sağlamayı hedefleyen Ticar@ Yazılımcı Akademisi’nde eğitimler başladı. 

Türkiye’de bir ilk olan “Esenler Yazılımcı Fabrikası”, gençlerin teknoloji alanından “Ben de varım” diyebileceği çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Esenler Gençlik Merkezi’nde ‘Teknoloji Sınıfı’nda başlatılan ve 480 saat sürecek olan Ticar@ Yazılımcı Akademisi’ne katılan 18-35 yaş arasındaki gençlere, program boyunca web tasarımı, web geliştirme, yazılım, Front-end geliştirme (React.js) ve Unity + Blender ile oyun geliştirme konularında detaylı eğitimler verilecek. Katılımcılara web ve oyun geliştirme alanlarında iki kamp da düzenlenecek.

100 KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Ticar@ Yazılımcı Akademisi’nde eğitimlerini tamamlayan katılımcılar, yazılım geliştirmenin teknik ve uygulama kısmını öğrenirken diğer yandan etkin iletişim, ekip çalışması ve profosyonel iş ortamına adaptasyon alanında yetkinlik kazanacaklar. Programın sonunda uzmanlaşan genç yazılımcılardan yaklaşık 100 kişiyi istihdam etmeyi amaçlayan Esenler Belediyesi, yazılım sektöründe ihtiyaç duyulan iş gücünün yetiştirilmesine ve bu alanda işsizliğin azalmasına katkı sunmuş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir