”İSTANBUL’DA YAŞAMAYIN, İSTANBUL’U YAŞAYIN”

Esenler Belediyesi tarafından İstanbul’un kültürel mirasının anlaşılması ve gelecek nesillere taşınması amacıyla hayata geçirilen “Şehir ve Kültür Gönüllüleri” projesi bu hafta “fotoğrafçılık ve resim” temasıyla gerçekleşti.

Esenler Belediyesi’nin “İstanbul’da yaşamayın, İstanbul’u yaşayın” sloganıyla hayata geçirdiği “Şehir ve Kültür Gönüllüleri” projesi farklı temalarla çalışmalarını sürdürüyor. Bu hafta “fotoğrafçılık ve resim” temasıyla düzenlenen proje kapsamında gönüllüler, Atlı Köşk ile Atatürk Arboretumu’nu ziyaret etme fırsatı yakaladı. Buralarda fotoğraflar çeken gönüllüler, geçmişten günümüze resim sanatının tarihsel süreçlerine dair bilgi sahibi oldular.

BİLMEDİĞİMİZ ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK

Şehir ve Kültür Gönüllüsü olarak projede yer alan Ümmügülsüm Yiğit, “Böyle bir projede yer aldığım için mutluluk duyuyorum. İstanbul’un rotasında ilk yolculuğumuz Sarayburnu’na oldu. Sarayburnu İstanbul’un kurulduğu ilk bölge ve İstanbul’un yedi bölgesinden biri. Rotamız buradan Gülhane Parkı’na doğru oldu. Hocalarımız buralarda bizlere bilgiler verdiler. ‘Ben bir ceviz ağacıyım Gülhane Parkı’nda’ dizelerini mırıldanarak gezimi gerçekleştirdim. Süleymaniye’de de hocamız bizlere bilmediğimiz pek çok şey aktardı ve rotamızı Şehzade Camii’ne çevirdik. Gezilerimizde İstanbul’un kapılarına da şahitlik ettik. Yine mezar taşlarının bize nasihatler veren taşlar olarak görmüş olduk. Son olarak ziyaret ettiğimiz Sakıp Sabancı Müzesi’nden Boğaziçi’yi seyretmek çok güzeldi. Yaşayan bir sonsuzluk olarak gördüm orayı” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir