”KARMA SERGİ” SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Esenler Belediyesi, 6. ESEV Sanat Festivali kapsamında “Geleneksel Sanatlar ve El Sanatları Yıl Sonu Karma Sergisi”ne ev sahipliği yaptı. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)’nde eğitim alan kursiyerlerin eserlerinden oluşan sergi, 30 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

Esenler Belediyesi, 6. ESEV Sanat Festivali kapsamında “Geleneksel Sanatlar ve El Sanatları Yıl Sonu Festivali”ni sanatseverlerle buluşturdu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen serginin açılış töreni Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Kenan Yaşar, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, ESEV eğitmen ve kursiyerleri ile çok sayıda sanatseverin katılımıyla gerçekleşti. 30 Haziran’a kadar kapılarını açık tutacak sergide çiniden kağıt rölyefe, tezhipten hüsn-i hata kadar 14 farklı sanat dalından toplam 159 eser, meraklıların ilgisine sunuldu. Ayrıca çocuklar tarafından yapılmış 52 eser de sergideki yerini aldı.

GAYRET İLE ESTETİĞİN BÜTÜNLEŞTİĞİ YER

Eserleri inceleyerek bilgi alan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “El emeği, göz nuru, alın teri her şeyi bir arada gördüğümüz, gayret ile estetiğin birleştiği bütünleştiği yer. Bu sene 4 bin 300 mezunumuz var. Onların her birinin farklı alanlarda eserleri var. Resimden tezhibe, fotoğraftan çiniye kadar sanatın ortaya çıktığı önemli bir görsel şölen oldu” diye konuştu.

karma sergi 1

ZULME KARŞI FIRÇAMIZLA SES VERDİK

ESEV’de hüsn-i hat ve resim branşında eğitim veren Ebrar Ebru Yılmaz ise “Ben resimlerimde daha çok Kudüs teması üzerinde ilerledim. Yağlı boya, sulu boya ve karakalem. Öğrencilerle birlikte bu şekilde eserler vermeye çalıştık. Hüsn-i hatta da buna yakın ayetler çalışmaya çalıştık. İnşallah Filistin’deki zulme karşı bizde fırçamızla destek olmaya, ses vermeye çalıştık. Esenler Belediyesi’ne de bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Bize her konuda destek verdiler ve her yıl yüzlerce öğrenci mezun etmekteyiz. Bende aynı zamanda burada eğitim aldım. Sonra güzel sanatlar mezunu oldum. Burası hem öğrenci yetiştiriyor hem de sonrasında eğitmen de olabiliyorsunuz” dedi.

İCAZET ALMAK ÜZEREYİM

ESEV’de 6 yıldır eğitim alan Esra Var da hat sanatıyla uğraştığını kaydederek “Tezhip sanatıyla da uğraşıyorum. Sergiye iki hat ve bir tezhip eserimle katıldım. ESEV’i çok seviyorum. Hocalarımız çok değerli. Bu sanata 54 yaşında başladım, şu an 60 yaşındayım. Hattan icazet almak üzereyim. İlk başladığımda zor gelmişti ama hocalarımın desteğiyle bugüne kadar sürdürdüm” ifadelerini kullandı.

9 yaşındaki İklimya Mina Kılıç, iki yıldır karikatür kursuna katıldığına dile getirerek şunları kaydetti:

“Gayet güze bir dönem geçirdim. İki dönem geçirdim burada. Mümkün olduğunca burada devam etmek istiyorum. Komik resimleri çizerken çok eğleniyorum. İçime bir enerji geliyor. Çok eğleniyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir