Kitapseverler bu fuarda buluşuyor!
Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı’nın açılışı pek çok yazar, şair ve kitapseverlerin katılımıyla gerçekleşti. Usta yazarlar Nurullah Genç, Ali Haydar Haksal ve Ersin Nazif Gürdoğan’ın onur konuğu olduğu fuar, okur-yazar buluşmaları, imza günleri, paneller ve pek çok etkinliğe ev sahipliği yapıyor.
Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen Yedi Güzel Adam Kitap Fuarı, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kapılarını açtı. 7 Mayıs’a kadar kitapseverlerle buluşacak olan fuarın açılışı usta yazarlar Nurullah Genç, Ali Haydar Haksal ve Ersin Nazif Gürdoğan’ın katılımıyla gerçekleşti. Açılış törenine ayrıca Esenler Belediyesi başkan yardımcıları Ömer Çetinkaya ve Kamil Ayata da katıldı. Yazarlar ve Çetinkaya’nın açılış konuşmalarıyla başlayan fuarda, Nurullah Genç de şiir okudu. Genç, stantta sevenlerinin kitaplarını imzalayarak onlarla hatıra fotoğrafları çektirdi. Adını Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden alan fuarda Yedi Güzel Adam’dan; Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’un eserlerinin yer aldığı stantlar yer alıyor. Fuarda ayrıca Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden edebiyatçılar için ayrı stantlar kuruldu. Fuarda, depremde vefat eden yazarların kitapları satın alınabiliyor. Esenler Belediyesi’nin tüm yayınlarıyla katıldığı fuar, her gün 12.00 ve 22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Fuar ayrıca Ramazan Bayramı’nın 3. günü kitapseverlerle buluşmaya devam edecek.
KİTAP ÇOK KUTSAL BİR KAVRAM
Fuarda okurları için eserlerini imzalayan yazar Nurullah Genç, “Esenler Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Yedi Güzel Adam adına böyle bir programın düzenlenmesi fevkalade önemli. İlk defa bu isimle bir fuara tanık olduk. Açılış programında sohbet ettik, bugünkü dünya üzerine sohbet ettik, insanın ne olması gerektiği üzerine konuşmalar yaptık. Kitap çok kutsal bir kavram. Çünkü Allah insanı yaratmış ve ona bir metin vermiş. İnsana rehber olsun diye peygamberler, peygamberlere kitaplar göndermiş. Doğru bilgiyle, sahih bilgiyle dolu tüm kitaplar, Allah’ın ilminin tezahürleridir” dedi. Çocuklar için kitapların önemine değinen Genç, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çocukken onlara kitap sevgisini aşılayamıyorsak büyüdüklerinde yapamazsınız. Çocuklar muhakemeleriyle değil kadrajlarıyla büyürler. Yani fotoğraf çekerler. Ne söylediğinize değil, ne yaptığınıza bakarlar. Aileler ellerinden kitabı düşürmesinler ki çocuk o fotoğrafı çeksin. Hafızasında birleştirsin. Aileler bugün kendileri okumadan çocukları okusun istiyorlar. Kendileri yazmadan çocukları yazsın istiyorlar. Mevzu çocuklar açısından daha ehemmiyetli.”
SANAT STANDINDAN DEPREM BÖLGESİNE BAĞIŞ
Fuarda Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) tarafından sanat standı kuruldu. Stantta ahşap rölyef, çini, desen (geometri) atölyesi, ebru, grafiti, hüsn-i hat, kâğıt rölyef, kaligrafi, karikatür, resim, seramik, seramik takı atölyesi, temel tasarım ve el sanatları branşında eğitim alan öğrencilerin el emeği ürünleri sergileniyor. Bazı branşlarda ise workshoplar düzenlenerek ziyaretçiler çeşitli ürünler yapma fırsatı buluyor. Workshoplardan ve ürün satışından elde edilen tüm gelirler, depremzede kumbarasında biriktirilerek ihtiyaç sahiplerine gönderilecek.