”KURULUŞUNUN 30. YILINDA ESENLER” SERGİSİ AÇILDI

Esenler Belediyesi, kuruluşunun 30. yılı nedeniyle ilçenin geçmişten günümüze kültürel, sosyal, çevresel ve kentsel dönüşümünün güzelliklerini gözler önüne seren “Kuruluşunun 30. Yılında Esenler” adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Esenler Belediyesi, 30. yılına özel olarak düzenlediği “Esenler’in Dönüşümü” adlı fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserleri “Kuruluşunun 30. Yılında Esenler” adlı sergiyle sanatseverlerin ilgisine sundu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde kapılarını açan serginin açılış törenine Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, yarışmanın jüri üyelerinden fotoğraf sanatçısı Deniz Kalaycı, Anadolu Ajansı Fotoğraf Haberleri Editör Yardımcısı Erhan Sevenler ve çok sayıda sanatsever katıldı. Programda konuşmaların ardından yarışmada derece elde edenlere ödülleri takdim edildi. İlçenin kültürel, sosyal ve kentsel birikimini gözler önüne seren 30 eser, 5 Haziran’a kadar ziyaret edilebilecek.

SANAT İNSANLA MEKÂNI BULUŞTURUR

Serginin açılış töreninde konuşan ESEV Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür; “Bir şehri şehir yapan mekân ve insandır. İnsanla mekânı buluşturan ise sanatın kendisidir. Biz gördüğünüz tüm bu resimleri objektiften elde edildiğini zannediyoruz. Bu işler bizzat sanatçının bakışıdır, gözüdür. Çünkü sanat budur. Bu süreçte bize düşen Esenler’i daha güzel bir hale getirmektir. Bunun için sanatıyla sanatçısıyla, belediye çalışanıyla, kültür hizmeti veren ekibiyle bunun çabası içindeyiz” dedi.

sergi 1

YARIŞMAYA SAKARYA’DAN KATILDIM

Yarışmada birinciliği elde eden Emir Tetik ise, “Ben yarışmayı sosyal medya üzerinden duydum ve Sakarya’dan buraya geldim. Bölgeyi öğrenmek için kırsal kahvelerdeki yaşlı amcalardan yardım istedim. Oradaki amcalardan Esenler’in eski halini öğrenip neler gelişmiş bunları öğrenip ona göre fotoğrafa yansıtmak istedim. Esenler’e daha önce gelmedim ve negatif bir bakışım vardı. Bir önyargıyla gelmiştim ama geldiğimde öyle olmadığını gördüm. Burada belediyenin spor salonlarına, okçuluk kurslarına gittim. Futbol oynadım. Tiyatro izledim. Çok güzel aktiviteler var burada. Takip etmeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ OLMAYI BEKLEMİYORDUM

Yarışmada ikinci olan Gülçimen Okumuş ise şunları söyledi:

“Ben aslında geleneksel sanatlarla meşgulüm. Geleneksel sanatlarla hemhal olduğum dönemde çok gezdiğimi fark eden bir hocam gezdiğim yerleri fotoğraflayabileceğimi söyledi. Fotoğraf çekmeye o dönemde başladım. Yarışmaya Ümraniye’den katıldım. Yarışmada ikinciliği beklemiyordum. Geniş açı çekmeyi çok seviyorum. Yarışmaya da Esenler’in tıbbi bitkiler bahçesinde çektiğim fotoğrafla katıldım. Arka fonda yeni yapılmış evlerin bulunduğu ve ektiği lahanaları toplayan bir amcayı fotoğrafladım”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir