MİHMANDAR AKADEMİ İLE BAŞARDILAR

“Mihmandar Akademi” Esenlerli gençleri üniversiteli yapmaya devam ediyor. Bu yıl 76’sı lisans, 58’i ön lisans olmak üzere toplam 134 Esenlerli genci üniversiteye yerleştirdi.

Esenler Belediyesi’nin “Mihmandar Gençlik” projesi kapsamında hayata geçirdiği “Mihmandar Akademi”, ilk 100 bin de yer alan 25 öğrencisiyle bu yıl da başarılarına yenilerini ekledi. Mihmandar Akademi 2024’ün başarılı mezunları kahvaltı programında bir araya geldi. Programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Yaşar, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Cemal Bolat katıldı. Öğrencilerle sohbet eden Yaşar, kazandıkları bölümler hakkında gençlerden bilgi aldı ve Esenler Belediyesi olarak her zaman yanlarında olduklarını vurguladı.

Mihmandar Akademi ile YKS’ye hazırlanan ve başarı sıralamasında 5.900’üncü olan Elif Aygül ile 6.035’inci olan Hayrunnisa Sevim Yıldız Teknik Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümüne yerleşti. Sıralamada 8.773’üncü olan Esma Safiye Yıldırım ise Marmara Üniversitesi İlahiyat bölümüne kabul edildi.

“HEDEFLERİMİZE AKADEMİ SAYESİNDE ULAŞTIK”

Kahvaltı programına katılan öğrencilerin heyecanları görülmeye değerdi. Rumeli Üniversitesi Psikoloji bölümüne yüzde yüz burslu olarak kazanan Beyzanur Aydın, “Yaşadığım bu serüvende Mihmandar Akademi gerçekten çok yardımcı oldu. Eğitimleri, kitapları ve deneme sınavlarıyla bize inanılmaz destek verdiler. İlk yılımda sınavı kazanamadım, ama bu sene akademi sayesinde istediğim bölüme yüzde yüz burslu olarak girdim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Bu sene Mihmandar Akademi ile başarı sıralamasını 350 binden 60 bine çıkaran Hasan Çoban ise “Mezuniyet senemde akademinin bana çok katkısı oldu. Akademinin kurulmasına katkıda bulunan herkese minnettarım. Onların sayesinde İstanbul Üniversitesi’nde İşletme okuyacağım. Bunun için çok mutluyum” şeklinde konuştu.

mihmandar 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir