ŞİFA’DA YAŞANAN VAHŞET BELGESELE KONU OLDU

İnsanlık onurunu ve yaşam hakkını savunma misyonuyla yola çıkan “İnsanlık İçin Kayıt Altında İnisiyatifi”, Al Jazeera 360 Dijital Platformu ile hazırladığı “Şifa Hastanesi-14 Günlük Vahşet Belgeseli”nin gala gösterimine ev sahipliği yaptı. Galaya, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da katıldı.

Esenler Belediyesi, TÜRKAD, Marmara Belediyeler Birliği, DMM, Rami Kütüphanesi ve Anadolu Ajansı ortaklığıyla hayata geçirilen “İnsanlık İçin Kayıt Altında İnisiyatifi”, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gazze’de yaşanan insanlık dışı katliamlara dikkat çekmek amacıyla farklı projeleri hayata geçiren oluşum, bu kez belgesele imza attı. İsrail’in akıl almaz katliamlarını unutturmamak ve tarihsel hafızayı canlı tutmak için hazırlanan “Şifa Hastanesi-14 Günlük Vahşet Belgeseli” , Al Jazeera 360 Dijital Platformu ile hazırlandı. Belgeselin galası, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, soykırımın tanıkları, entelektüeller ve aktivistlerin katılımıyla İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti. Etkinlikte belgesel gösteriminin yanı sıra muhabirlerin zor şartlar altında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi ve panel de meraklılarıyla buluştu.

BİR ASIRLIK MESELE

Bakan Tunç, yaptığı konuşmada 7 Ekim’den bu yana Gazze’de insanlık suçunun işlenmeye devam ettiğini vurgulayarak, bugüne kadar 40 binden fazla Filistinlinin şehit edildiğini, bunlardan 17 bininin çocuklardan, yaklaşık 10 binden fazlasının da kadınlardan oluştuğunu söyledi.  Tunç, “Uluslararası kuruluşlar, bu katliamı durduramadı. İnsanlık vicdanı rahatsız oluyor, Avrupa’da, Amerika’da, dünyanın değişik ülkelerinde insanlar sokaklara taşıyor, meydanları dolduruyor. İsrail’i kınıyor, Filistin’e destek veriyor ama maalesef insanlığı temsil ettiğini düşündüğümüz uluslararası kuruluşların gücü bu katliamı, bu soykırımı durdurmaya yetmedi. Birleşmiş Milletler soykırımın önlenmesi sözleşmesinin bütün unsurları 7 Ekim’den bu yana Filistin’de maalesef İsrail tarafından ihlal edildi. Zaten bir asırlık mesele, oradaki insanların toprakları işgal edilerek orada bir İsrail Devleti oluşturuldu ve hala bu işgal giderek oradaki insanları yerinden, yurdundan ederek devam ediyor. En son Hamas lideri Heniyye’nin şehit edilmesiyle de farklı bir boyut kazandı.”

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, programda yaptığı konuşmada terör devleti İsrail’i lanetleyerek “Sözün bittiği yerdeyiz. Terör devleti İsrail’in, Filistin’de yaptığı soykırımı dünyaya haykırmanın bir yolu da sanattan geçiyor. Oradaki kardeşlerimizin insan onurunu ve yaşam hakkını savunmak amacıyla ortaya çıkan bu oluşumun çalışmaları çok kıymetli. Şifa Hastanesi’nde dünyanın gözü önünde binlerce insan katledildi. İsrail, sağlık kuruluşlarına, masum insanlara saldıracak kadar alçaklaştı. Bir an önce bu vahşet son bulmalı” ifadelerini kullandı.

göksu 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir