YENİ GÜZEL ADAMLAR ŞİİR OKUDU

Türk edebiyatına damga vuran Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan, Alaeddin Özdenören ve Sezai Karakoç’un eser verdiği türlerde atölye çalışmaları ve eğitimlerin verildiği “Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu” öğrencileri, kendi şiirlerini  ve edebiyatımızın önemli şairlerinin eserlerini seslendirdikleri dinletide buluştu.

Esenler Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu”nun Alaeddin Özdenören Şiir Atölyesi öğrencileri, şiir gecesinde buluştu. Şair ve yazar Şakir Kurtulmuş tarafından dönem boyunca dersler alan öğrenciler, kendi yazdıkları şiirleri düzenlenen programda okuma fırsatı elde etti. Önemli şairlerin şiirlerini de seslendiren öğrenciler, programdan hayli memnun kaldı.

SAHNE DENEYİMİ YAŞADILAR

“Yedi Güzel Adam Edebiyat Okulu” Alaeddin Özdenören Şiir Atölyesi eğitmeni, şair ve yazar Şakir Kurtulmuş, “Öğrenciler bir yıl boyunca devam eden derslerimizde hep şiir okumak istemişlerdi. Geçen yıl programlar çok yoğundu, yapamadık ama bu sene arkadaşlarımızın yardımıyla gerçekleştirme fırsatı yakaladık. Şiir yazan arkadaşlarımızın yazdıkları şiirleri okumaları bu bakımdan önemliydi. Kendilerine olan özgüvenlerinin artması açısından önemliydi. Bu anlamda güzel bir sonuç oldu. Herkes memnun kaldı.  Bazı arkadaşlarımız da kendi yazdıkları şiirleri okumayı tercih etmeyerek önemi şairlerin eserlerini okudular. Derslerimizde bir yıl boyunca hep şiir yazma konusunda teknik bilgiler öğrettik. Aynı zamanda şiir okumanın da önemli olduğunu anlattık. Bu dinletide sahneyi deneyimi yaşadılar. Bizlere bu imkânı sağlayan belediye başkanımız M. Tevfik Göksu’ya, başkan yardımcımız Hasan Taşçı’ya, Kültür İşleri Müdürümüz Hüseyin Cerrahoğlu, ekip arkadaşımız Halil İbrahim Aygül’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir