ATIKSIZ MUTFAK ATÖLYESİ’NDE 6. DÖNEM BAŞLADI
Esenler Belediyesi’nin 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde başlattığı “Atıksız Hayat” hareketi kapsamında hayata geçirilen “Atıksız Mutfak” atölyesinde 6. dönem dersleri başladı. Atölyeye ilgi bu dönem de yüksek oldu.
Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” atölyesinde 6. dönem başladı. Bir ay boyunca mutfaklarda kalan artık besinlerin nasıl değerlendirileceğine dair teorik ve uygulamalı eğitimlerin verileceği atölyeye ilgi yine yüksek oldu. Gastronomi alanına ilgi duyan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen kursiyerler, ilk derslerinde hem öğrendiler, hem yemek yaptılar. Dr. Şef Esat Özata eğitmenliğinde gerçekleşen atölye sonrası ise kursiyerlere “Atıksız Mutfak Atölyesi” sertifikası verilecek.
ATIK DEĞİL KATIK YAPALIM
Atölye eğitmeni Dr. Şef Esat Özata, “Atölyemizde 6. dönem başladı. Tabi biz ilk başladığımız zamanlar bir atölye ve sertifika programı olarak yola çıkmıştık. Sonrasında proje çığ gibi büyüyüp buralara kadar geldi. Yaklaşık 200’e yakın kursiyerimizi mezun ettik. Biz yola çıkarken şunu ifade etmiştik, İstanbul’dan Esenler’den bir farkındalık yaratalım. Yaptığımız ‘Atıksız Tarifler’ adlı akıllı kitabımızla bunu taçlandırdık. Bu da çok gurur verici bir şey. Atölyeden memnun kalanlar birbirine atölyeyi tavsiye ediyor ve herkesin mutfağına dokunuyoruz. Bu çok mutluluk verici. Evsel atıklarla ilgili çalışmalar da devam ediyor. Biz işin mutfak ayağında doğru depolama ve doğru pişirme teknikleri gibi ‘mutfakta temiz çöp’ diye tabir ettiğimiz artıkları azaltmayı ve hayal güçlerini artırmayı hedef olarak belirledik kendimize. ‘Atık yapmayalım katık yapalım’ mottosuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
TARİF DEFTERİMİZ ÇEŞİTLENİYOR
Atölye kursiyerlerinden Fatma Çelik “Çok güzel bir atölye. Esat hocamızın enerjisi çok yüksek. Çok harika bir yer. Geldiğime çok memnun oldum. İyi ki katıldım. Benim arkadaşım daha öncesinde katılmıştı. Onun tavsiyesiyle katıldım. Mutfakta vakit geçirmeyi seviyorum. Özellikle hamur işi yapmayı çok severim. Bu atölyenin bizlere çok şey katacağını düşünüyorum. Örneğin bugün bayat ekmeklerden tatlı yaptık. Evlerimizde ekmeklerimiz bayatlıyor. Onları atacağımıza tatlı yaparak değerlendirebiliriz. Biber çorbası da çok ilgi çekiciydi. Bu atölyeyle tarif defterimiz çeşitleniyor” ifadelerini kullandı.
Kursiyelerden Hatice Önal ise “Belediyemizin bir başka kursuna gidiyordum ve orada böyle bir atölyenin varlığından haberdar oldum. İki kızım var ve onlara güzel yemekler yapmak istiyorum. Dolayısıyla mutfağa da ilgim yüksek. Burada öğreneceğim tarifleri misafirlerime de ikram edeceğim” dedi.